Fototävling

Vi efterlyser fotografier av palliativ vård!

foto_full_page

Det kan vara olika symtom, annorlunda perspektiv, hur du associerar till palliativ vård, döden med mera. Gärna personliga tolkningar med nya infallsvinklar. En kort kommentar ska bifogas till varje bild. Vinsterna består av presentkort till vinnarna av 1-5 pris som också får sina bilder publicerade i tidskriften Palliativ Vård. Ett urval av samtliga inskickade bilder är tänkta att sammanställas till en utställning som ska visas på den 4:e Nationella Konferensen i Palliativ Vård i Malmö mars 2016 med cirka 800 deltagare.

Juryn består av: Carl Johan Fürst, professor i palliativ medicin, Solveig Hultkvist, kurator, Olav Lindqvist, leg sjuksköterska, Evelyn Pesikan, medicinjournalist, Elisabet Lövdahl, överläkare. Samtliga utgör redaktionen på tidskriften Palliativ Vård, samt fotograf Rolf Adlercreutz och formgivare Sophia Ununger.

Grundläggande regler:

  • Du måste själv ha tagit bilderna och inneha upphovsrätten till de inskickade bilderna.
  • Alla bilder som skickas in till tävlingen får publiceras i tidskriften.
  • Om du tar bilder på människor så måste du som fotograf kunna styrka att de människor som visas på bilden givit sin tillåtelse till att de får användas i ickekommersiella sammanhang i förbindelse med palliativ vård.
  • Bilderna ska skickas in lågupplösta.

När juryn tittat på bilderna återkommer vi.

För frågor kontakta: Sylvia Sauter på e-postadressen nedan eller per telefon: 08–617 93 04
Skicka dina lågupplösta bilder senast den 15 augusti 2015 till palliativfoto2015@gmail.com

X