Den 30 maj anordnas showen Om X antal år – en lärorik och underhållande kväll på Medicon Village i Lund, med syfte att sprida kunskaper inom medicin och livsvetenskaper till allmänheten. Under showen söker vi svar på frågan – när blir livet hållbart?

Hållbar ålder handlar om saker som vad det kostar vården att leva 27 år längre – bara för att man blev sjuk idag och inte 1980. Om man är gammal på en arbetsplats vid 48 års ålder. Och hur man skapar ett samhälle där vi lever så bra som vi kan – tills vi dör.

Komikern Josefin Johansson och journalisten och författaren Andreas Ekström leder showen. Till sin hjälp har de forskare, entreprenörer och innovatörer från Medicon Village och övriga innovativa Lund som visar en bred palett på hur vi tillsammans kan leva hållbart. Vår kollega Birgit Rasmussen, professor emerita i palliativ vård, är en av de inbjudna forskarna som kommer att medverka och prata om de förändringar som behövs för att öka kvaliteten i palliativ vård.

Vi har mödravårdscentraler för att förbereda vägen in i livet – varför inte upprätta dödravårdcentraler för att förbereda vägen ut ur livet, undrar Birgit Rasmussen.

På temat Hållbar ålder medverkar även lundaforskarna Katarina Steen Carlsson och Kerstin Nilsson, också de med säte på Medicon Village.

Läs mer och anmäl dig till eventet här