Den 20 maj anordnades den första Sista Hjälpen utbildningen inom Österlenprojektet. Totalt deltog 25 personer i den digitala kursen från runtom hela Sverige. Vi frågade en av deltagarna om vad de tyckte om kursen.

Vad var din upplevelse av kursen?

”Det här var en saklig kurs av något som berör oss alla – döden. Jag har själv erfarenhet när en nära anhörig dog, och kände väl igen mig i det som beskrevs i kursen och det var fint att få sakliga förklaringar. Jag känner mig nu bättre rustad för framtiden med gamla föräldrar och svärföräldrar.”

Vad fick du ut av kursen? Vilka lärdomar/insikter tar du med dig?

”Kursen gav en fin grund och blir ett stöd på vägen. jag tror alla kan behöva vara bättre rustade inför att någon ska lämna. Att det inte finns så många fel eller rätt – det räcker långt att lyssna och vara där.”

Skulle du rekommendera kursen till andra?

”Jag skulle rekommendera kursen – egentligen till alla – men speciellt till den som vet att någon nära kan dö inom överskådlig framtid (10-20 år). När mina barn pratar om döden brukar jag citera PO Enqvist – att en dag ska vi alla dö, men alla andra dagar ska vi leva. Genom att känna sig lite mer vän med döden blir de där levande dagarna också lite lättare.”

 

Är du intresserad av att delta? För kommande Sista Hjälpen utbildningar
– håll utkik på Österlenprojektets hemsida.