Agnes van der Heide är Professor i ‘end-of-life care and decision making’ vid Department of Public Health, Erasmus University Medical Center och University Medical Center Rotterdam i Nederländerna.

”Jag är född och uppvuxen i södra delen av Nederländerna, och utbildade mig vid universitet i Nijmegen, som ligger i östra Nederländerna. Initialt var mitt mål att bli allmänläkare eller psykiatriker, men forskning kändes mer utmanande, inspirerande och rätt för min del. Jag skrev min doktorsavhandling om tidig behandling av reumatism vid universitetet i Utrecht. År 1994 flyttade jag till Erasmus Medical Center i Rotterdam, i väst, där jag idag fortfarande jobbar. Min forskning fokuserar på samhälleliga och etiska aspekter av vård till människor som är i sista delen av livet: där vård blir mindre klar och otvetydig från ett medicinskt perspektiv, blir jag intresserad. Och nu, i norr, ser jag mycket framemot att samarbeta och lära mig av er.”

Vi på Palliativt Utvecklingscentrum önskar Agnes varmt välkommen!