Stort grattis till alla sökande och lycka till med ert arbete!
Läs mer om projekten som har fått anslag:
Kan vi talas vid om palliativ vård? – Dags att stärka allmänhetens förståelse, bryta tystnad och öka kunskap
Projektet syftar till att öka kunskapen och förändra synen på palliativ vård genom riktade kommunikationsinsatser till allmänheten och vårdpersonal. Genom informationskampanjer, mediestrategier och utbildningsaktiviteter vill vi minska missuppfattningar, skapa ett öppnare samtalsklimat och därigenom möjliggöra tidigare och mer inkluderande samtal om palliativ vård i samhället.
Vill du veta mer? Kontakta Marlene Malmström – marlene.malmström@skane.se
Hög tid att utveckla och kvalitetssäkra vården av döende barn
Kunskapen är låg om barns symtom under livets sista tid och registrering av barn i Svenska Palliativregistret är mycket bristfällig, vilket hindrar utveckling och utvärdering, och riskerar att leda till ojämlik vård. Genom en utbildningsintervention för personal inom palliativ- och barnsjukvård vill vi öka kunskap om döende barn och kvalitetssäkra vården genom ökad täckningsgrad i registret.
Vill du veta mer? Kontakta Charlotte Castor – charlotte.castor@med.lu.se
Tillsammans bygger vi broar mellan civilsamhället och cancervården
Tillsammansprojektet syftar till att stärka stödet till personer med livshotande sjukdomar och palliativa vårdbehov samt deras närstående, genom att skapa samarbete mellan vården och civilsamhället. I fas II av projektet utforskar vi hur vi kan förbereda frivilliga att ge stöd, och tillsammans med nyckelpersoner anpassar den europeiska kärnläroplanen för volontärskap vid livets slut till svenska förhållanden.
Läs mer här
Tillgänglig och jämlik specialiserad palliativ vård av barn för alla barn med cancer i Region Skåne
Syftet med projektet är att åstadkomma tillgänglig och jämlik specialiserad palliativ vård för alla barn med cancer i Region Skåne samt att stärka samarbetet med barnsjukvården. Detta uppnås genom utbildningsinsatser, tillgång till konsultsjuksköterska och -läkare för personal i den specialiserade palliativa vården, samt utveckling av ett integrerat palliativt team som utför vårdarbete på Barncancercentrum i Lund.
Vill du veta mer? Kontakta Jenny Klintman – jenny.klintman@skane.se
Ökad trygghet i samtal om allvar, liv och död med barn och barnfamiljer – Utveckling och testning av multidisciplinär utbildningsintervention
Projektet kommer att ge personal av olika professioner ökad beredskap att möta barns och barnfamiljers frågor och föreställningar om livshotande sjukdom och död. Interventionen utvecklas i bred samverkan och bygger på erfarenheter från Palliativt Utvecklingscentrums kurskoncept De Nödvändiga Samtalen, Region Kronbergs och RCC Norrs (Samtal vid allvarlig sjukdom) samt Regionalt barnpalliativt Konsultteam SUS.
Vill du veta mer? Kontakta Charlotte Castor – charlotte.castor@med.lu.se
Personcentrad digital och interaktiv palliativ vård
Syftet med projektet är utveckling och utvärdering av digital och interaktiv palliativ vård via e-tjänst 1177. Vi avser att göra ett genomförbarhetstest (feasibility testing) av den digitala vårdtjänstlösningen e-tjänst 1177.se, och använda denna som huvudsaklig kontaktväg för patienter till den specialiserade palliativa ASIH-vården.
Vill du veta mer? Kontakta Mikael Segerlantz – mikael.segerlantz@skane.se