De Nödvändiga Samtalen (DNS) är en samling samtalskurser som erbjuds av Palliativt Utvecklingscentrum och riktar sig till dig som är vårdpersonal. Kurserna ger träning och verktyg för samtal med patienter som har en livshotande sjukdom eller kritiska förluster, samt deras närstående.

Det som utmärker vår pedagogik jämfört med undervisning i föreläsningsform är den individuella samtalsträningen med skådespelare som simulerar patienter. Forskning på kommunikationsträning visar att upplevelsebaserad träning med individuell feedback baserat på verklighetsnära fall ger bäst effekt.

Nedan kan du läsa några citat från tidigare deltagare:

”En fantastisk kurs, har redan hunnit applicera det på jobbet med överraskande gott resultat. Vill framföra ett riktigt stort tack, nog den viktigaste kurs jag gått!”

”Det är oerhört värdefull träning som borde vara obligatorisk för att förbättra mötet med patienten och även minska stress och underlätta arbetsmiljön.”

”En supereloge till skådespelaren, så häftigt att han kunde spela patient och med en sådan inlevelse. Det var verkligen som att sitta där i samtalet med patienten i verkligheten.”

”Det finns enormt mycket jag tar med mig från kursen. Att inte vara rädd för att bekräfta patientens rädsla. Att inte vara så fokuserad på all info jag ska ge, så att jag missar en massa möjligheter att fånga upp patienten i samtalet.”

Läs mer och anmäl dig till våra DNS-kurser här